Skip to main content

Parkeren

In een stad als Utrecht die erg ingericht is op de fiets en een sportgebied waar tijdens het NK ook andere sportactiviteiten plaatsvinden is parkeren soms een uitdaging. Tijdens het NK zijn de parkeerplaatsen bij de atletiekbaan en bijliggende school gereserveerd voor de vrijwilligers en officials die daar de hele dag aan de slag zijn om het NK mogelijk te maken. Ook is er (beperkt) ruimte voor mensen met een invalidekaart. Voor het afzetten van mensen en/of materieel is er bij de ingang van de atletiekbaan wel ruimte.

Parkeren op vrijdag

Gratis parkeren kan bij de sportvelden van Kampong of voor ‘de Moestuin’. Hier zijn ongeveer 350 plekken beschikbaar. Mocht dit vol zitten dan raden we je aan om naar de parkeerplaats P4 Aarhuslaan op het Utrecht Science park te gaan. Dit is slechts 700m lopen van de atletiekbaan dus lekker voor een warming-up (bekijk de looproute). Vanaf 18:00 uur is het hier gratis parkeren, daarvoor kost het €0,90 per 30 minuten, waarbij de eerste 30 minuten gratis zijn. De route naar de atletiekbaan wordt via pijlen aangegeven. Wil je toch gratis parkeren en vind je een stukje extra (warm)lopen geen probleem, dan kun je ook parkeren bij sportvereniging De Rivierenwijkers (ca. 1 km van de baan).

Parkeren op zaterdag en zondag

We raden je aan om direct naar de parkeerplaats P4 Aarhuslaan op het Utrecht Science park te gaan. Je parkeert hier gratis en er zijn ruim 600 plaatsen beschikbaar. Deze parkeerplaats is slechts 700m lopen van de atletiekbaan en dus lekker voor een warming-up. De route naar de atletiekbaan wordt met pijlen aangegeven. Je kunt natuurlijk ook proberen te parkeren bij de sportvelden van Kampong of voor ‘de Moestuin’ maar er zijn dan diverse andere activiteiten dus er is een goede kans dat je hier geen plek vindt.

Wegwerkzaamheden tijdens NK Junioren

A12: groot onderhoud van Nieuwerbrug tot knooppunt Oudenrijn

De A12 is een belangrijke snelweg in Nederland. Het wegdek van de A12 tussen Nieuwerbrug en knooppunt Oudenrijn richting Utrecht heeft het einde van de levensduur bereikt en is toe aan groot onderhoud. Dit houdt in dat de A12 tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn 4 weekenden lang volledig afgesloten is. De A12 tussen knooppunt Oudenrijn en de Meern wordt 1 weekend lang volledig afgesloten.

Weekendafsluiting tijdens NK Junioren

Van vrijdag 14 juni 21.00 uur tot en met maandag 17 juni 2024 05.00 uur

  • A12 en A20 dicht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn (Den Haag richting Utrecht).
  • Op- en afritten gesloten.
  • A12 open tussen oprit Gouda en afrit Reeuwijk

A12: onderhoud Galecopperbrug bij Utrecht – vervangen tuien richting Arnhem

Zoals elke brug heeft de Galecopperbrug onderhoud nodig. De stalen kabels (tuien) van de Galecopperbrug richting Arnhem naderen het einde van hun levensduur. Deze worden vervangen.

De Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in de snelweg A12 bij Utrecht is de op 1 na drukste brug van Nederland. Dagelijks passeren hier 220.000 voertuigen. Om de brug ook in de toekomst veilig te houden voert Rijkswaterstaat tot midden 2025 onderhoud uit richting Arnhem.

  • De brug blijft tijdens de werkzaamheden grotendeels in gebruik, maar moet helaas ook regelmatig worden afgesloten voor het verkeer.
  • De rijstroken van de hoofdrijbaan en parallelbaan richting Arnhem zijn tijdens de werkzaamheden de gehele periode versmald en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/h.
  • Bovendien is oprit Nieuwegein (16) richting Arnhem de gehele periode afgesloten voor het verkeer.
  • Verkeer richting Den Haag heeft geen last van de werkzaamheden.

Omleidingen

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Arnhem wordt omgeleid via de A1 en A27/A30 en vanuit Rotterdam richting Arnhem via de A15.
  • Bij Utrecht rijdt het verkeer om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 óf de A2 en A27 (zie ook de omleidingskaart).
  • Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Fietsers rijden om via de Galecopperdijk.