Skip to main content

Programma en hoogtepunten

Het driedaagse evenement begint op vrijdag 14 juni met een officiële openingsceremonie door de wethouder Sport van Utrecht, Eva Oosters, gevolgd door de eerste onderdelen. Hoogtepunten van dit weekend zijn onder andere de sprintfinales en technische onderdelen zoals o.a. hoogspringen, speer en polsstokhoogspringen. Met elke dag finales. Maak kennis met de nieuwe kampioenen van Nederland.

Vrijdag

  • Opening: 13:50 uur door wethouder
  • Eerste sprintseries en kwalificaties
  • Finales kogelslingeren, 100m, 400mH en 3000m

Zaterdag

  • Vervolg kwalificaties
  • Eerste finales 100 en 110mH en 800m
  • Technische finales, o.a. polsstokhoogspringen

Zondag

  • Sprintkwalificaties 200m
  • Finales van o.a. 5000m, steeple en 1500
  • En uiteraraard ook sprint en technische finales, o.a. hink-stap, ver, speer en de 200m
  • Sluitingsceremonie: 17:30 uur

 

 

Utrecht: Een Stadsbeleving naast Sport

Naast het kijken naar topatletiek, kunnen bezoekers ook genieten van alles wat Utrecht te bieden heeft. De stad staat bekend om haar rijke geschiedenis, prachtige grachten en levendige culturele scene. Dit maakt het NK Junioren niet alleen een sportief hoogtepunt, maar ook een uitstekende gelegenheid voor een weekendje weg. Bezoekers kunnen een wandeling maken door de historische binnenstad, een bezoek brengen aan de Domtoren of genieten van de vele cafés en restaurants die Utrecht rijk is.

Betrokkenheid van de Gemeenschap

Het organiseren van het NK Junioren in Utrecht is een gezamenlijke inspanning van de Atletiekunie, de gemeente Utrecht, onze sponsoren Hotel Mitland, Stayokay, Molenbeek Makelaars, Slamstox en natuurlijk de vele vrijwilligers. Dit evenement biedt niet alleen een podium voor jong talent, maar versterkt ook de gemeenschap door sport te vieren en jonge mensen te inspireren tot een actieve en gezonde levensstijl.

Media Oproep

Wij nodigen de media van harte uit om verslag te doen van dit spectaculaire evenement. Er zullen tal van fotomomenten zijn, van de openingsceremonie tot de spannende finales en de emotionele prijsuitreikingen. Interviews met jonge atleten, coaches en organisatoren bieden een unieke inkijk in de wereld van de jeugdatletiek. Persaccreditaties kunnen worden aangevraagd via onze contactpagina.

Over het NK Junioren

Het Nederlands Kampioenschap Junioren is een jaarlijks terugkerend evenement waar de beste jonge atleten van Nederland samenkomen om te strijden in diverse atletiekdisciplines. Het kampioenschap is een belangrijke opstap voor jonge talenten en speelt een cruciale rol in hun ontwikkeling naar de top van de atletieksport.

Kom naar Utrecht en geniet drie dagen lang van de toekomst van de Nederlandse atletiek. ‘Het begint in Utrecht’!