Skip to main content

 

 

Over Eva Oosters

Eva Oosters (Student & Starter) is wethouder in Utrecht sinds 9 juni 2022. Zij is verantwoordelijk voor Cultuur, Evenementen, Sport, Participatie, Milieu en Emissieloos Vervoer en de wijken Binnenstad en Oost.

Namens Student & Starter nam zij plaats in de Utrechtse gemeenteraad van 2018 tot 2021. In die tijd studeerde ze aan de Universiteit Utrecht. Naast haar studie heeft ze onder meer gewerkt bij advocatenkantoor Pels Rijcken. Tevens was ze als bestuurslid actief bij Studievereniging Sirius. Daarna was ze als hoofdredacteur bij de verkiezingsshow ‘De Kiesmannen’ verantwoordelijk voor verschillende producties om jonge mensen te betrekken bij maatschappelijke thema’s en de verkiezingen.

Eva Oosters:

“Utrecht is een prachtige stad om in te leven. Tegelijkertijd staat de stad ook voor grote uitdagingen zoals kansenongelijkheid, de klimaat- en de wooncrisis. Uitdagingen die vragen om flinke ingrepen. Samen met de Utrechters ga ik als wethouder aan de slag om hierin een verschil te maken. Voor een levendige stad nu en in de toekomst.”

Bron: utrecht.nl / Foto: Bas van Setten